Är det värt pengarna att anlita en fotograf?

- Det kostar ju en hel del!

 De flesta håller med om att det är viktigt att ha fina bilder. Är det inte bättre att låta grannen ta några kort och sticka åt hen några hundra? Det blir ju också bra.
 
Det är redan när ni kontaktar fotografen som skillnaderna börjar. Ni bestämmer med grannen för att fota. Ni kanske är på baksidan där ni bor.  Men sen? Staket, en grill och utemöbler i bakgrunden.
 
En fotograf däremot, vill veta mer om er innan ni ska fotografera. En fotograf har också kunskap kring till exempel platser. Ljuset, tiden och miljöer förändras hela tiden. Under fotograferingen får ni också hjälp av fotografen som är van situationen och som hjälper er längs vägen, vare sig ni är bekväma eller obekväma framför kameran.
 
När ni sedan får se era bilder, har fotografen lyckats fånga känslan, känslan av er utan att ni ens tänkte på det. Ni får bilderna i ett fint galleri och fotografen hjälper er också att göra förstoringar att sätta upp på väggen.
 
Har ni tur får ni bilderna från grannen skickade via facebook Messenger (som drar ner kvalitén på bilderna) och hen har förmodligen ingen backup på bilderna om ni skulle råka tappa bort dem.
 

Jag vet att det känns dyrt och ni har säkert
funderat både en och två
gånger om det verkligen
är värt pengarna
 

Men när ni sitter där och har stöttat ett litet företag som gett er en fin upplevelse och bilder ni alltid kommer att älska så kommer ni inte att tänka på pengarna. Det är just de bilderna som du och din familj, och deras familj kommer att titta på och ha kvar. Bilderna fotografen levererar till dig har inga snabba instagramfilter utan de är omsorgsfullt redigerade, en efter en, speciellt anpassade till just er.
 
Det är fotografen som har erfarenhet som ser till att allt är förberett & färdigt inför att vi ses, gör sitt allra bästa för att ge er en fin och minnesvärd upplevelse och som lägger ner all sin kunskap på att leverera fina bilder till er.
 
Grannen tar pengarna i fickan.

Fotografen betalar skatt som gynnar en hel kommun, moms, har backup för bilderna, bra bildbehandlingsprogram, betaltjänster, bokföringsprogram som kostar, osv.

Bilderna som ni köper är inte bara "några kort”, de kommer att vara en av de bästa investeringar ni någonsin kommer att göra. På obegränsad tid.

© babbi.se