LCHF Solrosbröd

0.5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
0.5 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbotten)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och slå över i bunken med de vispade äggen.
Låt stå några minuter och häll sedan i en liten bakpappersklädd ugnsform och toppa med solroskärnor.
Grädda ca 20 minuter.

Det blir inte så mycket, så jag kommer i fortsättningen alltid göra dubbel sats.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • sannas rum » Student:  ”Åh vad fint :) ”

  • Petra » LCHF paj:  ”åh va jag blev sugen på paj nu!! :P när jag ska börja med lchf igen ska jag prov..”

  • Josefin -Happy Days- » LCHF Solrosbröd:  ”Det där verkar gott och nyttigt, mmm! :)”

  • Sara » LCHF Kyckling i ugn:  ”Låter väldigt gott! Alltid kul med lite mattips :D”

  • Darksess » Pizza:  ”Vad gott :D”

  • Soya (0243.se) » Tigi Bedhead:  ”Var på Rusta senast idag och sneglade på dessa flarror jag med, men är för snål ”

  • Annie » Tigi Bedhead:  ”Rusta är superbra - får ofta in märkesgrejor och säljer svinbilligt! :-D Men man..”

  • Carro - trebarns mamman på Gran Canaria » Lucifer:  ”Tack själv & god fortsättning på dig också! Hoppas du fått en bra start på det n..”

  • Carro - trebarns mamman på Gran Canaria » Lucifer:  ”Vilken sötnos! ”

  • Cecilia » Dalarna:  ”Hej och tack för fina kommentarer :) täkte höra med dig om du gör blogg design å..”

  • Josefin -Happy Days- » Rosa:  ”Så härlig färg, fint foto Babbi! Jag har saknat din blogg, minns den som lösenor..”

Bloggarkiv

Länkar