Kaffepannacotta

2 portioner


Ingredienser
3 gelatinblad + kallt vatten

4 dl grädde
1 msk vattenlösligt pulverkaffe

3 msk vaniljsocker (helst vaniljstång)

mörk choklad till servering

 

Gör så här
1. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.

2. Blanda grädde, pulverkaffe och vaniljsocker i en kastrull. Hetta upp under omrörning tills det kokar upp. Rör om tills kaffet har lösts upp i grädden.

3. Plocka upp gelatinbladen ur vattnet (krama ur dem) och lägg dem i kastrullen och rör om.

4. Fördela blandningen i portionsskålar och täck med plastfolie.

 

Låt stå i kylskåpet i minst 6-8 timmar, eller helst över natten.
Servera med hyvlad mörk choklad.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • sannas rum » Student:  ”Åh vad fint :) ”

  • Petra » LCHF paj:  ”åh va jag blev sugen på paj nu!! :P när jag ska börja med lchf igen ska jag prov..”

  • Josefin -Happy Days- » LCHF Solrosbröd:  ”Det där verkar gott och nyttigt, mmm! :)”

  • Sara » LCHF Kyckling i ugn:  ”Låter väldigt gott! Alltid kul med lite mattips :D”

  • Darksess » Pizza:  ”Vad gott :D”

  • Soya (0243.se) » Tigi Bedhead:  ”Var på Rusta senast idag och sneglade på dessa flarror jag med, men är för snål ”

  • Annie » Tigi Bedhead:  ”Rusta är superbra - får ofta in märkesgrejor och säljer svinbilligt! :-D Men man..”

  • Carro - trebarns mamman på Gran Canaria » Lucifer:  ”Tack själv & god fortsättning på dig också! Hoppas du fått en bra start på det n..”

  • Carro - trebarns mamman på Gran Canaria » Lucifer:  ”Vilken sötnos! ”

  • Cecilia » Dalarna:  ”Hej och tack för fina kommentarer :) täkte höra med dig om du gör blogg design å..”

  • Josefin -Happy Days- » Rosa:  ”Så härlig färg, fint foto Babbi! Jag har saknat din blogg, minns den som lösenor..”

Bloggarkiv

Länkar